2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Borůvkové potěšení

Název Množství a jednotka
zakysaná smetana 4 kelímky
piškoty 300 g
borůvky 3 dl
cukr mletý
rum
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření:
Jarča



Postup
V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou. Pokud je třeba, přidáme trochu cukru.
Chlebíčkovou formu si vyložíme potravinářskou fólii. Dno poklademe piškoty těsně vedle sebe. Můžeme je lehce pokapat rumem. Nalijeme trochu krému a opět piškoty. Vrstvy střídáme dokud nespotřebujeme krém. Poslední vrstva jsou piškoty. Moučník dáme přes noc ztuhnout do ledničky. Druhý den vyklopíme a odstraníme fólii.


 


RECEPTY

Králičí čína

Postup: Upečeného králíka obereme a maso nakrájíme na malé kousky. Papriku nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Hráškový krém

Postup: Cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vsypeme 1 a půl... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka s uzenáčem

Postup: Čočku zalijeme zeleninovým nebo hovězím vývarem, přidáme celé cibule, bobkový... zobrazit recept

RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

RECEPTY

Brabantské cukroví

Postup: Všechny sypké přísady odvážíme na vál a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...